Kertépítés, tóépítés Budapesten és környékén díjtalan helyszíni felméréssel

Aesculus kertészet központi e-mail cím: info@toepites.hu

Szakértőnk, Tóth Zoltán hétköznap 9-19h között fogadja hívását: +36 20 981 6810
kertépítés - kertgondozás - kerti tó építése témakörökben

Kertépítés

Játszótér otthon

Játszósarok a kertben - mire ügyeljünk?

 

Bármilyen korúak is legyenek a gyerekeink, szívesen játszanak a kertben. A köztéri játszótereknek szigorú szabályoknak kell eleget tenniük, ezek azonban nem vonatkoznak a saját kertben kialakított játszósarokra. Van azonban néhány alapelv, amit érdemes szem előtt tartanunk.

 

Biztonság

Természetesen a legfonosabb a gyerekek biztonsága. Minden játszótéri elemre (hintára, csúszdára, mászókára) igaz, hogy egy felnőtt ember súlyát is biztonsággal meg kell tartania. A jó kerti játék - akár szaküzletben vásároljuk, akár otthon építjük meg - erős anyagból készül, nincsenek éles szélei, kiálló csavarjai, stb. ami sérüléseket okozhatna.

 

Ha egy gyerek felmászik valahová, akkor biztos, hogy előbb-utóbb leesik (személyes tapasztalat). A sérülések mérséklésére írják elő a köztéri játszótéren az ütéscsillapító réteget a játékok alá. Ez lehet homok, gyöngykavicsréteg, vagy gumiburkolat. A gyep szintén sokat tompít az esésen, a kertekben pedig meg is marad a játékok körül (köztéren a taposás és öntözési igény miatt nem használják).

 

Ha kisgyerek van a családban, válogassük meg, milyen növényeket ültetünk a kertbe! Ne legyenek szúrós növények a játszósarok közelében, és figyeljünk arra is, hogy sok kerti növény mérgező. A gyerekeket pedig nehéz lebeszélni arról, hogy megkóstolják...

 

A víz szintén mágnesként vonzza a gyerekeket. Ki ne szeretne pancsolni, kavicsot dobálni, bottal kotorászni a vízben? Ne engedjük a kicsiket felügyelet nélkül a vízhez - magukban és a kerti tóban is komoly károkat tehetnek.

 

Jókedv

A másik fontos szempont pedig az, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Attól függően, milyen idősek a gyerekek, a következő kerti játékok beszerzésén gondolkozhatunk:

 

Kicsiknek:

  • Homokozó: gondoskodjunk arról, hogy használaton kívül le lehessen takarni. (Ha nekünk nincs is kutyánk vagy macskánk, a szomszédságból biztosan áttéved néhány jószág.)
  • Hinta, mérleghinta
  • Mászóka

 

Nagyobbaknak:

Sikeresen kicslaogathatjuk a gyerekeket, ha a wifi kilóg az udvarra :), de aktívabb időtöltésre is rábírhatjuk őket, ha kapnak egy területet, ahol nyugodtan lehet focizni vagy kosarazni.

Akár kicsik, akár nagyok, gondoskodjunk arról, hogy legyen árnyékos hely, ahol megpihenhetnek!

 

Hamarosan bővebben is írunk a kerti játékokról és telepítésükről, de ezzel kapcsolatos kérdéseikre addig is készséggel válaszolunk akár telefonon, akár a lenti űrlap segítségével.

 

 

Önnek miben segíthetünk?
Ugrás fel

Az AESCULUS tanácsadó válaszol

Önnek miben tudunk segíteni?

Ellenőrző kód:

Biztonsági kód

AESCULUS kertészet - specialitásunk a kerti tavak

Hazai szaporítású vízinövények a termelőtől

Mindent a vízinövényekről
Vízinövény-termesztés

Vízninövényeink megvásárolhatók Budapest és az ország nagyobb kertészeti árudáiban. A termesztőtelepen csak nagykereskedelmi kiszolgálásra van lehetőség.

Kertészeti árudák figyelmébe: további viszonteladók jelentkezését várjuk!

Vízinövény-katalógus
Katalógusunkból tájékozódhat az általunk termesztett vízinövényekről, telepítési és gondozási igényeikről. Ha kerti tó építését tervezi, vagy új növényeket szeretne ültetni tavába, itt segítséget kaphat a kiválasztáshoz és az ültetéshez. Tudjon meg mindent a vízinövényekről!

Ültetési mélység szerinti böngészés

Írja be a keresett növény nevét, vagy nevének részletét:

Ugrás fel

AESCULUS kertészet: kertépítés, kertgondozás, tóépítés

REFERENCIÁINK HELYETTÜNK BESZÉLNEK

  • Fűszerkert a teraszon
  • Kisebb kerti tó építés közben. A közeli magas sövény sokáig biztosítja az árnyékot.
  • Egy meredek terepen épített úszásra is alkalmas fürdőtó
  • Egyedi formájú, szögletes, a régi idők kerti medencéit idéző tó
  • Sövényrészlet: a vegyes fa- és bokorsor tökéletesen eltakarja a kerítést. A színes bogyójú, szúrós tűztövis a madarak kedvence. (Családi ház, Óbuda)

AESCULUS KERTÉSZET AJÁNLAT, RENDELÉSFELVÉTEL, KAPCSOLAT: Telefon: +36 20 981 6810 | e-mail: info@toepites.hu

Fejlesztette: SPEEDPC Informatika

© 2006-2013 Aesculus Kertészet | Minden jog fenntartva!